Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Variabilita arabinoxylanů v obilovinách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F19%3A00005594" target="_blank" >RIV/00027006:_____/19:00005594 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Variabilita arabinoxylanů v obilovinách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek ve formě review pojednává o výskytu arabinoxylanů v semenech obilovin. Informuje o jejich technologických a nutriční vlastnostech a zmiňuje i výsledky jejich obsahu dosažené u současných registrovaných odrůd pšenice v ČR. Tyto nové informace o variabilitě arabinoxylanů v odrůdách pšenice jsou užitečné pro lepší pochopení potenciálního kolísání jejich kvality. Současně mohou podrobné analýzy obsahu arabinoxylanů dále zlepšit jakostní specifikaci registrovaných odrůd pšenice pro pečení nebo výkrm hospodářských zvířat. Mlynářská ročenka 2019 - Příloha Mlynářských novin 2019

  • Název v anglickém jazyce

    Variability of arabinoxylans in cereals

  • Popis výsledku anglicky

    The study in a review form discuss a presence of arabinoxylans in cereal seeds. The paper informs about their technological and nutritive properties and mentions results of arabinoxylan contents in current registered wheat cultivars in the Czech Republic. These new pieces of information about variability of arabinoxylans in wheat cultivars are useful for better understanding of their possible quality oscillation. Simultaneously, detailed analyses of arabinoxylans can further improve quality specification of registered wheat suitable for baking or livestock fattening.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů