Faktory ovlivňující životaschopnost bifidobakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019180" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019180 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Faktory ovlivňující životaschopnost bifidobakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích
Popis výsledku v původním jazyce
Aby fermentované výrobky vykazovaly zdraví prospěšné účinky, je nezbytné zajistit dostatečně vysoké počty probiotických mikroorganismů na konci fermentace a v průběhu skladování výrobku. Na životaschopnost a probiotické vlastnosti bifidobakterií má vlivcelá řada faktorů, z nichž některé jsou zmíněny. V další části jsou zmíněny výrobky obsahující bifidobakterie.
Název v anglickém jazyce
Factors affecting viability of bifidobacteria in fermented dairy products
Popis výsledku anglicky
To realize health benefits, probiotic bacteria must be viable and must be available in a high concentration. Viability of probiotic bacteria can be improved by selection of strains, incorporation of bifidogenic and growth factors into the cultivation media, technological and storage conditions of products. Because of the potential health benefits bifidobacteria are increasingly being incorporated into dairy foods. Various products containing bifidobacteria available on the market and in developing process are discussed.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06048" target="_blank" >2B06048: Mikrobiologická rizika v mlékárenských výrobách - detekce a preventivní opatření</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlékařské listy
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
104
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
16-21
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—