Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Faktory ovlivňující životaschopnost bifidobakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019180" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019180 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Faktory ovlivňující životaschopnost bifidobakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Aby fermentované výrobky vykazovaly zdraví prospěšné účinky, je nezbytné zajistit dostatečně vysoké počty probiotických mikroorganismů na konci fermentace a v průběhu skladování výrobku. Na životaschopnost a probiotické vlastnosti bifidobakterií má vlivcelá řada faktorů, z nichž některé jsou zmíněny. V další části jsou zmíněny výrobky obsahující bifidobakterie.

  • Název v anglickém jazyce

    Factors affecting viability of bifidobacteria in fermented dairy products

  • Popis výsledku anglicky

    To realize health benefits, probiotic bacteria must be viable and must be available in a high concentration. Viability of probiotic bacteria can be improved by selection of strains, incorporation of bifidogenic and growth factors into the cultivation media, technological and storage conditions of products. Because of the potential health benefits bifidobacteria are increasingly being incorporated into dairy foods. Various products containing bifidobacteria available on the market and in developing process are discussed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06048" target="_blank" >2B06048: Mikrobiologická rizika v mlékárenských výrobách - detekce a preventivní opatření</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    104

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    16-21

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus