Vliv sucha a vysoké teploty na chemické složení obilek ozimé pšenice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00019979" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00019979 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv sucha a vysoké teploty na chemické složení obilek ozimé pšenice
Popis výsledku v původním jazyce
U tří modelových odrůd ozimé pšenice Samanta, Estica, Ebi byl simulován dlouhodobý vliv sucha a vysoké teploty. Při vysoké teplotě 38 °C klesl obsah proteinů na 94-95 %, u lipidů na 85 %, celkový obsah škrobu na 93-98 %, škrobu dle Ewerse na 98 %, mokrého lepku na 94-99 % a čisté energie na 84-95 %.
Název v anglickém jazyce
Influence of drought and high temperature to chemical composition of cereal grain of winter wheat
Popis výsledku anglicky
Environmental drought and high temperature conditions was simulated to three varieties of winter wheat ? Samanta, Estica, Ebi. The content of proteins decreased to 94-95 % of original values, lipids to 85 %, total starch to 93-98 %, starch according to Ewers to 98 %, wet gluten 94-99 % and net energy to 84-95 % of original values.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3056" target="_blank" >QF3056: Vitalita osiva,kvalita sadby a jejich význam u tradičních a vybraných netradičních perspektivních plodin pro šlechtění, semenářství a pěstitele.</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Úroda
ISSN
1214-7621
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
9
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—