Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Geometrické parametry pšeničných zrn s využitím analýzy obrazu a metody konečných prvků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00020980" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00020980 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22340/08:00020862

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Geometric parameters of wheat grains using image analysis and FEM

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Wheat is commercial crop grown in worldwide and the world production accounts about 630 Mt (million tonnes). Wheat grains are generally oval shaped, although there are some wheat varieties that have spherical or long, narrow and flattened shape. The grain is usually between 5 and 9 mm in length, weight between 35 and 50 mg. Wheat grain has a complex structure that includes a crease on one side. Digital image analysis was used to determine the size, volume and surface area of one hundred kernels of eachof seven varieties of Triticum aestivum L. and Triticum duro-compactum L. A standardized image acquisition system consisting of a digital camera, illumination, computer hardware and software was developed to capture and process the images. The projectedarea, equivalent diameter, perimeter, MaxFeret, MinFeret, thickness and crease depth of a kernel ranged from 16.52 - 20.22 mm2, 4.58 - 5.07 mm, 16.70 - 20.82 mm, 6.21 - 7.29 mm, 3.32 - 3.78 mm, 2.69 - 3.12 mm, 0.23 - 0.42 mm, respectively

  • Název v anglickém jazyce

    Geometric parameters of wheat grains using image analysis and FEM

  • Popis výsledku anglicky

    Wheat is commercial crop grown in worldwide and the world production accounts about 630 Mt (million tonnes). Wheat grains are generally oval shaped, although there are some wheat varieties that have spherical or long, narrow and flattened shape. The grain is usually between 5 and 9 mm in length, weight between 35 and 50 mg. Wheat grain has a complex structure that includes a crease on one side. Digital image analysis was used to determine the size, volume and surface area of one hundred kernels of eachof seven varieties of Triticum aestivum L. and Triticum duro-compactum L. A standardized image acquisition system consisting of a digital camera, illumination, computer hardware and software was developed to capture and process the images. The projectedarea, equivalent diameter, perimeter, MaxFeret, MinFeret, thickness and crease depth of a kernel ranged from 16.52 - 20.22 mm2, 4.58 - 5.07 mm, 16.70 - 20.82 mm, 6.21 - 7.29 mm, 3.32 - 3.78 mm, 2.69 - 3.12 mm, 0.23 - 0.42 mm, respectively

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    CD-ROM of Full Texts CHISA 2008

  • ISBN

    978-80-02-02047-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Process Engineering Publisher

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    24. 8. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku