Geometrické parametry pšeničných zrn s využitím analýzy obrazu a metody konečných prvků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00020980" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00020980 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22340/08:00020862
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Geometric parameters of wheat grains using image analysis and FEM
Popis výsledku v původním jazyce
Wheat is commercial crop grown in worldwide and the world production accounts about 630 Mt (million tonnes). Wheat grains are generally oval shaped, although there are some wheat varieties that have spherical or long, narrow and flattened shape. The grain is usually between 5 and 9 mm in length, weight between 35 and 50 mg. Wheat grain has a complex structure that includes a crease on one side. Digital image analysis was used to determine the size, volume and surface area of one hundred kernels of eachof seven varieties of Triticum aestivum L. and Triticum duro-compactum L. A standardized image acquisition system consisting of a digital camera, illumination, computer hardware and software was developed to capture and process the images. The projectedarea, equivalent diameter, perimeter, MaxFeret, MinFeret, thickness and crease depth of a kernel ranged from 16.52 - 20.22 mm2, 4.58 - 5.07 mm, 16.70 - 20.82 mm, 6.21 - 7.29 mm, 3.32 - 3.78 mm, 2.69 - 3.12 mm, 0.23 - 0.42 mm, respectively
Název v anglickém jazyce
Geometric parameters of wheat grains using image analysis and FEM
Popis výsledku anglicky
Wheat is commercial crop grown in worldwide and the world production accounts about 630 Mt (million tonnes). Wheat grains are generally oval shaped, although there are some wheat varieties that have spherical or long, narrow and flattened shape. The grain is usually between 5 and 9 mm in length, weight between 35 and 50 mg. Wheat grain has a complex structure that includes a crease on one side. Digital image analysis was used to determine the size, volume and surface area of one hundred kernels of eachof seven varieties of Triticum aestivum L. and Triticum duro-compactum L. A standardized image acquisition system consisting of a digital camera, illumination, computer hardware and software was developed to capture and process the images. The projectedarea, equivalent diameter, perimeter, MaxFeret, MinFeret, thickness and crease depth of a kernel ranged from 16.52 - 20.22 mm2, 4.58 - 5.07 mm, 16.70 - 20.82 mm, 6.21 - 7.29 mm, 3.32 - 3.78 mm, 2.69 - 3.12 mm, 0.23 - 0.42 mm, respectively
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
CD-ROM of Full Texts CHISA 2008
ISBN
978-80-02-02047-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
14
Strana od-do
—
Název nakladatele
Process Engineering Publisher
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
24. 8. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—