Detekce přídavku aromatizujících preparátů do vín
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021030" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021030 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Detekce přídavku aromatizujících preparátů do vín
Popis výsledku v původním jazyce
Práce byla zaměřena na stanovení charakteristických aromatických profilů vína Sauvignon a identifikaci přídavku umělého aroma dostupného na trhu v České republice s použitím metody SPME/GC/MS. Metodami senzorické analýzy bylo zjišťováno, zda lze lidskýmismysly rozpoznat přídavek aromatického preparátu a v jakém koncentračním rozmezí je přídavek pro hodnotitele chuťově příjemný.
Název v anglickém jazyce
Detekce přídavku aromatizujících preparátů do vín
Popis výsledku anglicky
Práce byla zaměřena na stanovení charakteristických aromatických profilů vína Sauvignon a identifikaci přídavku umělého aroma dostupného na trhu v České republice s použitím metody SPME/GC/MS. Metodami senzorické analýzy bylo zjišťováno, zda lze lidskýmismysly rozpoznat přídavek aromatického preparátu a v jakém koncentračním rozmezí je přídavek pro hodnotitele chuťově příjemný.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník 5.seminář - Pivovarství a kvasné technologie
ISBN
978-80-7080-702-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
Ústav kvasné chemie a bioinženýrství
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
3. 4. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—