Poloprovozní SMB jednotka - modelování, simulace a aplikace
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021041" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021041 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The new simulated bed pilot plant-modelling, simulation and application
Popis výsledku v původním jazyce
The work deals with modelling and simulation of continuous chromatographic process and experiments on SMB (Simulated Moving Bed) pilot plant. A design of particular station for chromatographic separation including an automatic system control is involved.Also, an application of SMB in the sugar technology was tested, especially for isolation of betaine from molasses. Molasses belongs to the main by-product in the sugar production. Betaine is a nitrogen substance, which is widely used in the pharmaceutical industry.
Název v anglickém jazyce
The new simulated bed pilot plant-modelling, simulation and application
Popis výsledku anglicky
The work deals with modelling and simulation of continuous chromatographic process and experiments on SMB (Simulated Moving Bed) pilot plant. A design of particular station for chromatographic separation including an automatic system control is involved.Also, an application of SMB in the sugar technology was tested, especially for isolation of betaine from molasses. Molasses belongs to the main by-product in the sugar production. Betaine is a nitrogen substance, which is widely used in the pharmaceutical industry.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food Engineering
ISSN
0260-8774
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
87
Stát vydavatele periodika
BE - Belgické království
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000254587900006
EID výsledku v databázi Scopus
—