Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Funkční potraviny - perspektivní oblast mlékárenství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021167" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021167 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Funkční potraviny - perspektivní oblast mlékárenství

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato teoretická práce se zabývá základní charakteristikou funkčních potravin a jejich významem pro zdraví člověka. První část práce shrnuje základní definice funkčních potravin a jejich vymezení v Japonsku, Evropské unii a USA. Dále jsou shrnuta doporučená kritéria pro označování funkčních potravin světovou organizací Food and Agriculture Organization (FAO). Druhá část práce se věnuje zdravotním aspektům funkčních potravin, vlivu jednotlivých složek potravin na zdravotní stav člověka a nejnovějším trendům ve vývoji a výzkumu funkčních potravin.

  • Název v anglickém jazyce

    Functional food - perspective field of dairies

  • Popis výsledku anglicky

    This theoretical work deals with the basic characteristics of functional food and their importance for human health. The first part summarizes basic definitions of functional foods and their qualification in Japan, the European Union and the U.S.A. The recommended criteria for the functional food labelling defined by the Food and Agriculture Organization (FAO) are also summarized. The second part addresses to the health benefits of functional foods, the influence of the food components on human health and new trends in developments and research of functional foods.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    111

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus