Hodnocení kvality vajec na českém trhu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021291" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021291 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení kvality vajec na českém trhu
Popis výsledku v původním jazyce
Hodnocené vzorky zahrnovaly sortiment vajec běžně dostupný na trhu, tj. vejce z klecových chovů, vejce z chovu na podestýlce, z biochovů, ?omega? vejce, vejce s hnědou i bílou skořápkou, vejce českého původu i vejce z dovozu. Mezi hodnocené kvalitativníznaky patřily defekty skořápky, Haughovy jednotky a výška vzduchové bubliny jako znaky čerstvosti vajec, přítomnost cizích tělísek ve vaječném obsahu, barva žloutku a složení mastných kyselin.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of egg quality in the Czech market
Popis výsledku anglicky
The evaluated samples represented the ordinary assortment of eggs on Czech market, it means the eggs from caged hens, barn eggs, bio free range eggs, omega eggs, eggs with white and brown shell of Czech and also imported origin. The most important quality characters such as shell defects, Haugh units and high of air bubble as the characteristics of egg freshness, and further the presence of foreign particles in egg white and yolk, the colour of egg yolk and the composition of fatty acids in yolk lipidswere evaluated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek 39. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
26. 5. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—