Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení kvality vajec na českém trhu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021291" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021291 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení kvality vajec na českém trhu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hodnocené vzorky zahrnovaly sortiment vajec běžně dostupný na trhu, tj. vejce z klecových chovů, vejce z chovu na podestýlce, z biochovů, ?omega? vejce, vejce s hnědou i bílou skořápkou, vejce českého původu i vejce z dovozu. Mezi hodnocené kvalitativníznaky patřily defekty skořápky, Haughovy jednotky a výška vzduchové bubliny jako znaky čerstvosti vajec, přítomnost cizích tělísek ve vaječném obsahu, barva žloutku a složení mastných kyselin.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of egg quality in the Czech market

  • Popis výsledku anglicky

    The evaluated samples represented the ordinary assortment of eggs on Czech market, it means the eggs from caged hens, barn eggs, bio free range eggs, omega eggs, eggs with white and brown shell of Czech and also imported origin. The most important quality characters such as shell defects, Haugh units and high of air bubble as the characteristics of egg freshness, and further the presence of foreign particles in egg white and yolk, the colour of egg yolk and the composition of fatty acids in yolk lipidswere evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek 39. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav potravinářského průmyslu

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    26. 5. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku