Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Flow cytometry for age assessment of a yeast population and its application in beer fermentations

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022139" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022139 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Flow cytometry for age assessment of a yeast population and its application in beer fermentations

  • Popis výsledku v původním jazyce

    An expeditious method of yeast age estimation was developed based on selective bud scar staining (Alexa Fluor 488-labelled wheat-germ agglutinin) and subsequent fluorescence intensity measurement by flow cytometry. The calibration curve resulting from the cytometric determination of average bud scar fluorescence intensities vs. microscopically counted average bud scar numbers of the same cell populations showed a good correlation and allowed routine cell age estimation by flow cytometry. The developed method was applied for yeast age control in traditional batch and continuous beer fermentations. At the pitching rates used in industrial beer fermentations, our results support former findings by locating a gradient of increasing yeast age from the top to the bottom zone of the fermenter cone. The results also indicate that in continuous beer fermentation, the increasing bud scar fluorescence of immobilized cells could help to schedule the replacement of aged biomass, prior to loss of vi

  • Název v anglickém jazyce

    Flow cytometry for age assessment of a yeast population and its application in beer fermentations

  • Popis výsledku anglicky

    An expeditious method of yeast age estimation was developed based on selective bud scar staining (Alexa Fluor 488-labelled wheat-germ agglutinin) and subsequent fluorescence intensity measurement by flow cytometry. The calibration curve resulting from the cytometric determination of average bud scar fluorescence intensities vs. microscopically counted average bud scar numbers of the same cell populations showed a good correlation and allowed routine cell age estimation by flow cytometry. The developed method was applied for yeast age control in traditional batch and continuous beer fermentations. At the pitching rates used in industrial beer fermentations, our results support former findings by locating a gradient of increasing yeast age from the top to the bottom zone of the fermenter cone. The results also indicate that in continuous beer fermentation, the increasing bud scar fluorescence of immobilized cells could help to schedule the replacement of aged biomass, prior to loss of vi

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA104%2F06%2F1418" target="_blank" >GA104/06/1418: Kontinuální kvašení nealkoholického piva</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of the Institute of Brewing

  • ISSN

    0046-9750

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    115

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000273080000013

  • EID výsledku v databázi Scopus