Methoxypyrazines in Sauvignon blanc Wines, Detection of Addition of Artificial Aroma
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022364" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022364 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Methoxypyrazines in Sauvignon blanc Wines, Detection of Addition of Artificial Aroma
Popis výsledku v původním jazyce
Methoxypyrazines are the key aroma compounds responsible for the vegetative and herbaceous flavour of Sauvignon blanc wines produced in Moravia. The aroma profiles of 8 samples of Moravian Sauvignon wines were analysed by SPME/GC/MS method. Different amounts of the commercial artificial aroma Sauvignon, called Aroma Fantasia S, were added to the methopyrazines-free variety of wine Green Veltliner and assessors evaluated the optimal concentration this artificial aroma using sensory analysis.
Název v anglickém jazyce
Methoxypyrazines in Sauvignon blanc Wines, Detection of Addition of Artificial Aroma
Popis výsledku anglicky
Methoxypyrazines are the key aroma compounds responsible for the vegetative and herbaceous flavour of Sauvignon blanc wines produced in Moravia. The aroma profiles of 8 samples of Moravian Sauvignon wines were analysed by SPME/GC/MS method. Different amounts of the commercial artificial aroma Sauvignon, called Aroma Fantasia S, were added to the methopyrazines-free variety of wine Green Veltliner and assessors evaluated the optimal concentration this artificial aroma using sensory analysis.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
27
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000270376700006
EID výsledku v databázi Scopus
—