Diagnostika přídavku aromatizujících preparátů do vín metodami SPME/GC/MS a senzorické analýzy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019246" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019246 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Diagnostika přídavku aromatizujících preparátů do vín metodami SPME/GC/MS a senzorické analýzy
Popis výsledku v původním jazyce
Metodou SPME/GC/MS bylo testováno třináct moravských vím typu Savignon a jeden vzorek vína Veltlínské zelené. Do vzorku vína Veltlínské zelené byla přidána látka 2-methoxy-3-(2-methylpropyl)-pyrazin (vyráběný pod názvem Fantasia S) v koncentracích od 1 do 50 ng/l. Přijatelnost chuti a vůně vína s přídavkem 2-methoxy-3-(2-methylpropyl)-pyrazinu byla sledována senzorickou analýzou.
Název v anglickém jazyce
Monitoring of addition of aromatic substances in vine using SPME/GC/MS and sensory analysis
Popis výsledku anglicky
Aroma profiles of thirteen Moravian Sauvignon Blanc wines and one sample of distinct sort of wine Veltlinske zelene were analysed using SPME/GC/MS. In the sample Veltlinske zelene wine was added the artificial aroma mixture Fantasia S (imitation of Sauvignon aroma, concentrations varied from 1 to 50 ng/L) and the sensory acceptance of that samples were tested using sensory analysis.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XXXVIII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, , 21.-23.5. 2007, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem, ČR
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
185-188
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—