Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of Lactococcus sp. on the growth of Listeria sp. in the model UHT milk system.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022434" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022434 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of Lactococcus sp. on the growth of Listeria sp. in the model UHT milk system.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The work was aimed at the growth suppression of cultured listerias strains by cultured lactococci strains or commercial mesophilic cheese cultures during common cultivations in the model UHT milk system (0.5 % w/w of milk fat content) at 30 °C during 18h aerobically. Milk was primarily fermented by lactococci at the level of 108 CFU ml-1 and secondarily contaminated by listerias at the level of 103 CFU ml-1. The most intensive growth suppressions of both Listeria innocua (CCM 5884 or Ln-03) strains were caused by Lactococcus lactis subsp. lactis (LCC 416 or CHCC 2281) strains or DELVO-ADD? 100-X DSF cheese culture; the listerias growth reductions was from the level of 103 CFU ml-1 to 100 CFU ml-1. Obtained results should be applied to dairy industry provided that HACCP, GHP and GMP systems must be observed.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Lactococcus sp. on the growth of Listeria sp. in the model UHT milk system.

  • Popis výsledku anglicky

    The work was aimed at the growth suppression of cultured listerias strains by cultured lactococci strains or commercial mesophilic cheese cultures during common cultivations in the model UHT milk system (0.5 % w/w of milk fat content) at 30 °C during 18h aerobically. Milk was primarily fermented by lactococci at the level of 108 CFU ml-1 and secondarily contaminated by listerias at the level of 103 CFU ml-1. The most intensive growth suppressions of both Listeria innocua (CCM 5884 or Ln-03) strains were caused by Lactococcus lactis subsp. lactis (LCC 416 or CHCC 2281) strains or DELVO-ADD? 100-X DSF cheese culture; the listerias growth reductions was from the level of 103 CFU ml-1 to 100 CFU ml-1. Obtained results should be applied to dairy industry provided that HACCP, GHP and GMP systems must be observed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08050" target="_blank" >2B08050: Listeria monocytogenes - postupy umožňující spolehlivé hodnocení kvality a bezpečnosti mléčných výrobků, etap technologického procesu výroby, finálních výrobků a jejich skladování</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Sp.Iss.2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000274102900003

  • EID výsledku v databázi Scopus