Viability determination by flow cytometry during ABE fermentation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00023767" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00023767 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Viability determination by flow cytometry during ABE fermentation
Popis výsledku v původním jazyce
The acetone-butanol-ethanol (ABE) fermentation is a biotechnological process of solvent production by bacteria of the genus Clostridium. The aim of the work was to develop the method for viability determination of Clostridium pasteurianum and apply it for monitoring of ABE fermentation. First, seven fluorescent probes were tested in order to distinguish live and dead clostridial cells in suspension (propidium iodide, sytox green, ethidium bromide, fluorescein diacetate, 5(6)-carboxyfluorescein diacetate, rhodamine 123, bis-((1, 3-dibutylbarburic acid) trimethine) oxonol-BOX). BOX was chosen as the most convenient one for viability determination of C. pasteurianum and the method of staining was subsequently optimised (concentration of BOX: 1 ?g.ml-1, incubation time: 7 min, concentration of cells: OD600nm = 0.20 ? 0.01, demineralised water). Then the fluorescent staining method was applied to batch fermentation process carried out in a laboratory bioreactor under anaerobic conditions. F
Název v anglickém jazyce
Viability determination by flow cytometry during ABE fermentation
Popis výsledku anglicky
The acetone-butanol-ethanol (ABE) fermentation is a biotechnological process of solvent production by bacteria of the genus Clostridium. The aim of the work was to develop the method for viability determination of Clostridium pasteurianum and apply it for monitoring of ABE fermentation. First, seven fluorescent probes were tested in order to distinguish live and dead clostridial cells in suspension (propidium iodide, sytox green, ethidium bromide, fluorescein diacetate, 5(6)-carboxyfluorescein diacetate, rhodamine 123, bis-((1, 3-dibutylbarburic acid) trimethine) oxonol-BOX). BOX was chosen as the most convenient one for viability determination of C. pasteurianum and the method of staining was subsequently optimised (concentration of BOX: 1 ?g.ml-1, incubation time: 7 min, concentration of cells: OD600nm = 0.20 ? 0.01, demineralised water). Then the fluorescent staining method was applied to batch fermentation process carried out in a laboratory bioreactor under anaerobic conditions. F
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
CHISA 2010
ISBN
978-80-02-02210-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
—
Název nakladatele
Process Engineering Publisher, Novosad, J.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—