Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

GLOBALGAP, kvalitní surovina ? klíč pro kvalitní potraviny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00023850" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00023850 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    GLOBALGAP, kvalitní surovina ? klíč pro kvalitní potraviny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Standard GLOBALGAP je celosvětově uznávaným privátním standardem správné zemědělské praxe. Standard vznikl jako společná aktivita obchodníků a zemědělských producentů s cílem vytvořit možnost deklarovat správnost používaných postupů prostřednictvím certifikace podle jednotného standardu, který bude celosvětově rozeznatelným. Jednotlivé požadavky standardu jsou formulovány tak, aby pokryly oblasti bezpečnosti produkce, environmentálního dopadu, omezování používání chemických přípravků, bezpečnosti práce,welfair zvířat a odpovědného chování zaměstnavatelů ke svým zaměstnancům. Standard pokrývá problematiku primární produkce a je rozdělen do modulů pro rostlinnou výrobu, živočišnou výrobu a produkci v akvakulturách. Článek popisuje postavení standardu vcelosvětovém měřítku, obsah jednotlivých modulů, možná úskalí při zavádění a postupy při certifikaci.

  • Název v anglickém jazyce

    GLOBALGAP, quality ingredients - the key to quality food

  • Popis výsledku anglicky

    GLOBALGAP is worldwide recognized private standard of Good Agriculture Practice. The standard was established as joint activity of retailers and primary producers. The goal of standard was to create a possibility to declare correctness of procedures by way of certification according to the uniform standard, which is worldwide recognized. Requirements of the standard are formulated to cover: safe produce, environmental impact of farming, reducing the use of chemical inputs, working safety, animal welfareand responsible approach to the workers. The standard is covering primary production and is devided into three modules: plant production, animal production and production in aquaculture. The article is describing position of the standard in the world, content of modules, barriers in certification and certification procedures.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG60148" target="_blank" >QG60148: Podpora zavádění standardů EUREP GAP do zemědělské praxe</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš Chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2010

  • Číslo periodika v rámci svazku

    06

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus