GLOBALGAP, Produkce kvalitní suroviny je klíčem pro kvalitní potraviny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00023851" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00023851 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
GLOBALGAP, Produkce kvalitní suroviny je klíčem pro kvalitní potraviny
Popis výsledku v původním jazyce
Standard GLOBALGAP je celosvětově uznávaným privátním standardem správné zemědělské praxe. Standard vznikl jako společná aktivita obchodníků a zemědělských producentů s cílem vytvořit možnost deklarovat správnost používaných postupů prostřednictvím certifikace podle jednotného standardu, který bude celosvětově rozeznatelným. Jednotlivé požadavky standardu jsou formulovány tak, aby pokryly oblasti bezpečnosti produkce, dopadu na životní prostředí, omezování používání chemických přípravků, bezpečnosti práce, pohody zvířat a odpovědného chování zaměstnavatelů ke svým zaměstnancům. Standard pokrývá problematiku primární produkce a je rozdělen do modulů pro rostlinnou výrobu, živočišnou výrobu a produkci v akvakulturách. Příspěvek popisuje postavení standardu v celosvětovém měřítku, obsah jednotlivých modulů a možná úskalí při zavádění a certifikaci.
Název v anglickém jazyce
GLOBALGAP, production-quality ingredients is the key to quality food
Popis výsledku anglicky
The standard GLOBALGAP is covering primary production and is devided into three modules: plant production, animal production and production in aquaculture. GLOBALGAP is worldwide recognized private standard of Good Agriculture Practice. The standard wasestablished as joint activity of retailers and primary producers. The goal of standard was to create a possibility to declare correctness of procedures by way of certification according to the uniform standard, which is worldwide recognized. Requirementsof the standard are formulated to cover: safe produce, environmental impact of farming, reducing the use of chemical inputs, working safety, animal welfare and responsible approach to the workers.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QG60148" target="_blank" >QG60148: Podpora zavádění standardů EUREP GAP do zemědělské praxe</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—