On the trail of frozen meat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024169" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024169 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
On the trail of frozen meat
Popis výsledku v původním jazyce
It was used commercial kits for detection of enzymatic activity of citratsynthase mitochondrial enzyme that isreleased from the cells after their destruction by frost. These methods have been previously applied to fish; our determination was carried outon samples of meat of large slaughter animals (pig and cattle ). It was found that these methods are to differentiate between fresh and frozen/thawed meat to use and provide convincing results. The absolute results vary with the type of meat and depending on the used enzyme, but always have frozen meat higher enzyme activity in the exudate than fresh meat. This value is further increased with each subsequent freeze.
Název v anglickém jazyce
On the trail of frozen meat
Popis výsledku anglicky
It was used commercial kits for detection of enzymatic activity of citratsynthase mitochondrial enzyme that isreleased from the cells after their destruction by frost. These methods have been previously applied to fish; our determination was carried outon samples of meat of large slaughter animals (pig and cattle ). It was found that these methods are to differentiate between fresh and frozen/thawed meat to use and provide convincing results. The absolute results vary with the type of meat and depending on the used enzyme, but always have frozen meat higher enzyme activity in the exudate than fresh meat. This value is further increased with each subsequent freeze.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Fleischereitechnik
ISSN
0176-9502
e-ISSN
—
Svazek periodika
2010
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—