Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

On the trail of frozen meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024169" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024169 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    On the trail of frozen meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    It was used commercial kits for detection of enzymatic activity of citratsynthase mitochondrial enzyme that isreleased from the cells after their destruction by frost. These methods have been previously applied to fish; our determination was carried outon samples of meat of large slaughter animals (pig and cattle ). It was found that these methods are to differentiate between fresh and frozen/thawed meat to use and provide convincing results. The absolute results vary with the type of meat and depending on the used enzyme, but always have frozen meat higher enzyme activity in the exudate than fresh meat. This value is further increased with each subsequent freeze.

  • Název v anglickém jazyce

    On the trail of frozen meat

  • Popis výsledku anglicky

    It was used commercial kits for detection of enzymatic activity of citratsynthase mitochondrial enzyme that isreleased from the cells after their destruction by frost. These methods have been previously applied to fish; our determination was carried outon samples of meat of large slaughter animals (pig and cattle ). It was found that these methods are to differentiate between fresh and frozen/thawed meat to use and provide convincing results. The absolute results vary with the type of meat and depending on the used enzyme, but always have frozen meat higher enzyme activity in the exudate than fresh meat. This value is further increased with each subsequent freeze.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Fleischereitechnik

  • ISSN

    0176-9502

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2010

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus