Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Enzymatic detection of meat freezing.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892815" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892815 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Enzymatic detection of meat freezing.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The possible adulteration of fresh meat and its confusion with frozen and thawed meat is a problem. Not only due to the lower price of thawed meat, but also due to its lower sensory quality, which is caused by the damage of the meat structure and chemical changes during freezing and freeze storage. It is therefore necessary to find a way to detect such adulteration. Commercial enzymatic kits were used for the detection of citratsynthase and aconitase activity (mitochondrial enzymes that are released from the cells, which were destructed by frost). These methods have been previously applied to fish; our determination was to carry out these experiments on meat samples of large slaughter animals (pork and beef meat). It was found that applying these methods, it is possible to differentiate fresh and frozen/thawed, and to provide convincing results. The absolute results vary with the type of meat and depend on the used enzyme. But enzyme activity in frozen meat is always higher than in fre

  • Název v anglickém jazyce

    Enzymatic detection of meat freezing.

  • Popis výsledku anglicky

    The possible adulteration of fresh meat and its confusion with frozen and thawed meat is a problem. Not only due to the lower price of thawed meat, but also due to its lower sensory quality, which is caused by the damage of the meat structure and chemical changes during freezing and freeze storage. It is therefore necessary to find a way to detect such adulteration. Commercial enzymatic kits were used for the detection of citratsynthase and aconitase activity (mitochondrial enzymes that are released from the cells, which were destructed by frost). These methods have been previously applied to fish; our determination was to carry out these experiments on meat samples of large slaughter animals (pork and beef meat). It was found that applying these methods, it is possible to differentiate fresh and frozen/thawed, and to provide convincing results. The absolute results vary with the type of meat and depend on the used enzyme. But enzyme activity in frozen meat is always higher than in fre

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 23rd IIR - International Congress of Refrigeration

  • ISBN

    978-2-913149-89-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    "ID 838"

  • Název nakladatele

    International Institute of Refrigeration

  • Místo vydání

    Paříž

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    21. 8. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku