Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Isoflavones in the Lauraceae family

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024196" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024196 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Isoflavones in the Lauraceae family

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Isoflavonoids are characteristic metabolites of the Fabaceae family, however, they have been found also in other taxa [1]. In this study we have analyzed three representatives of the Lauraceae family, namely Persea americana, Laurus nobilis and Cinnamomum zeylanicum. Leaves and fruits extracts were analysed by HPLC-ELISA and HPLC-MS. Both approaches independently resulted in the detection of daidzein, genistein, formononetin, biochanin A and their glucosides. Previous reports of the occurence of isoflavones in the Lauraceae were limited to two notes mentioning a paper-chromatographic detection of unspecified isoflavone in avocado [2,3]. This is the first detection of a scale of isoflavones in the Lauraceae species using recent instrumental and immunochemical methodology.

  • Název v anglickém jazyce

    Isoflavones in the Lauraceae family

  • Popis výsledku anglicky

    Isoflavonoids are characteristic metabolites of the Fabaceae family, however, they have been found also in other taxa [1]. In this study we have analyzed three representatives of the Lauraceae family, namely Persea americana, Laurus nobilis and Cinnamomum zeylanicum. Leaves and fruits extracts were analysed by HPLC-ELISA and HPLC-MS. Both approaches independently resulted in the detection of daidzein, genistein, formononetin, biochanin A and their glucosides. Previous reports of the occurence of isoflavones in the Lauraceae were limited to two notes mentioning a paper-chromatographic detection of unspecified isoflavone in avocado [2,3]. This is the first detection of a scale of isoflavones in the Lauraceae species using recent instrumental and immunochemical methodology.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F09%2F0994" target="_blank" >GA525/09/0994: Chemotaxonomie isoflavonoidů</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Polyphenols Communications 2010

  • ISBN

    978-2-7380-1282-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Groupe Polyphénols

  • Místo vydání

    Montpellier

  • Místo konání akce

    Montpellier, Francie

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku