Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stability of nutritionally important compounds and shelf life prediction of tomato ketchup

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024276" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024276 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Stability of nutritionally important compounds and shelf life prediction of tomato ketchup

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ketchup is an important source of tomato antioxidants in human nutrition, this ambient stable product is processed using several relatively important heat treatments and can be stored for one or more years at ambient temperature. Model storage experiments were carried out with two sets of commercial ketchup produced according to the Czech recipe: (a) hot-filled without subsequent pasteurization and (b) filled and pasteurized in the jar. The samples were stored at 25, 50, 75 and 90 degrees C, during thestorage the content of total lycopene and ascorbic acid was observed as well as the colour parameters (a*, Delta E). The obtained data were processed using the pseudo first order (total lycopene, ascorbic acid and a*) and zero order kinetics (Delta E). The obtained results corresponded with the published data, but were not consistent between the both sets of the samples. The total lycopene and ascorbic acid degradation is more dependent on the conditions in the product, mainly on the pre

  • Název v anglickém jazyce

    Stability of nutritionally important compounds and shelf life prediction of tomato ketchup

  • Popis výsledku anglicky

    Ketchup is an important source of tomato antioxidants in human nutrition, this ambient stable product is processed using several relatively important heat treatments and can be stored for one or more years at ambient temperature. Model storage experiments were carried out with two sets of commercial ketchup produced according to the Czech recipe: (a) hot-filled without subsequent pasteurization and (b) filled and pasteurized in the jar. The samples were stored at 25, 50, 75 and 90 degrees C, during thestorage the content of total lycopene and ascorbic acid was observed as well as the colour parameters (a*, Delta E). The obtained data were processed using the pseudo first order (total lycopene, ascorbic acid and a*) and zero order kinetics (Delta E). The obtained results corresponded with the published data, but were not consistent between the both sets of the samples. The total lycopene and ascorbic acid degradation is more dependent on the conditions in the product, mainly on the pre

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06118" target="_blank" >2B06118: Vliv technologického zpracování na osud nutričně významných látek a kontaminantů v dětské a kojenecké výživě.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Engineering

  • ISSN

    0260-8774

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    99

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    BE - Belgické království

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000278578200010

  • EID výsledku v databázi Scopus