Posouzení čichového vnímání prostřednictvím komerčně dostupné sady pachů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024360" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024360 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Posouzení čichového vnímání prostřednictvím komerčně dostupné sady pachů
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo určit čichový práh prostřednictvím komerční sady pachů Sniffin´ Sticks. Test obsahoval 3 části: určování vůní, práh detekce butan-1-olu a rozlišování vůní trojúhelníkovou zkouškou. U nikoho z testovaných osob nebyla zjištěna anosmie, aleu dvou byla zjištěna hyposmie.
Název v anglickém jazyce
Assessment of Olfactory Perception with a Commercially Available Set of Odours
Popis výsledku anglicky
The aim of this review was to determine the olfactory threshold using Sniffin´ Sticks. The test included identification of odorants, a threshold test with butan-1-ol and distinguishing odours. None of the tested persons showed anosmia but two of them were hyposmic.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
104
Číslo periodika v rámci svazku
9
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000282081800007
EID výsledku v databázi Scopus
—