Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

A new, effective method for determination of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in tea

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024385" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024385 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    A new, effective method for determination of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in tea

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this study, a new and efficient method for analysis of 16 polycyclic aromatic hydrocarbons (16 EU PAHs) which are classified as a priority for various food groups by the Scientific Committee on Food (SCF) in different types of tea samples (black, green, white) is described. The sample preparation procedure included ethyl acetate extraction followed by a solid phase extraction (SPE) using a molecularly imprinted polymers (MIPs) column for a selective isolation of target compounds was optimized and validated. For the final identification/quantitation of target 16 EU PAHs a two-dimensional gas chromatography coupled with a time-of-flight mass spectrometry (GCGC TOFMS) was used. Performance characteristics of this new procedure including repeatability (2-9 %), limit of quantitations (LOQs, 0.15?0.30 ?g.kg-1) and recovery (73?103 %) were assessed.

  • Název v anglickém jazyce

    A new, effective method for determination of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in tea

  • Popis výsledku anglicky

    In this study, a new and efficient method for analysis of 16 polycyclic aromatic hydrocarbons (16 EU PAHs) which are classified as a priority for various food groups by the Scientific Committee on Food (SCF) in different types of tea samples (black, green, white) is described. The sample preparation procedure included ethyl acetate extraction followed by a solid phase extraction (SPE) using a molecularly imprinted polymers (MIPs) column for a selective isolation of target compounds was optimized and validated. For the final identification/quantitation of target 16 EU PAHs a two-dimensional gas chromatography coupled with a time-of-flight mass spectrometry (GCGC TOFMS) was used. Performance characteristics of this new procedure including repeatability (2-9 %), limit of quantitations (LOQs, 0.15?0.30 ?g.kg-1) and recovery (73?103 %) were assessed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    6th International Student Conference Modern Analytical chemistry

  • ISBN

    978-80-7444-005-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita Karlova v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku