Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Novel LC-MS strategy to monitore brominated flame retardants together with their metabolites in food matrices.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024395" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024395 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Novel LC-MS strategy to monitore brominated flame retardants together with their metabolites in food matrices.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Due to the extensive human activities the environment has been exposed to a large number of various chemical substances such as Brominated Flame Retardants (BFRs). Due to their lipophilicity these substances may be accumulated in various parts of the environment as well as in food chains. For the living organisms including humans, BFRs can pose the health risk connected with a negative interference with hormonal system. Considering only limited information on human exposure to BFRs, in December 2009 European Food Safety Authority (EFSA) released a call for more data concerning, except for routinely determined polybrominated diphenyl ethers (PBDEs), also polybrominated biphenyls (PBB), hexabromocyclododecane (HBCD), tetrabromobisphenol A (TBBPA) and other brominated phenols as well as for other emerging BFRs as decabromodiphenyl ethane (DBDPE) and bis(2,4,6-tribromphenoxy)ethane (BTBPE). Because of the above mentioned reasons, monitoring of their occurrence together with a development o

  • Název v anglickém jazyce

    Novel LC-MS strategy to monitore brominated flame retardants together with their metabolites in food matrices.

  • Popis výsledku anglicky

    Due to the extensive human activities the environment has been exposed to a large number of various chemical substances such as Brominated Flame Retardants (BFRs). Due to their lipophilicity these substances may be accumulated in various parts of the environment as well as in food chains. For the living organisms including humans, BFRs can pose the health risk connected with a negative interference with hormonal system. Considering only limited information on human exposure to BFRs, in December 2009 European Food Safety Authority (EFSA) released a call for more data concerning, except for routinely determined polybrominated diphenyl ethers (PBDEs), also polybrominated biphenyls (PBB), hexabromocyclododecane (HBCD), tetrabromobisphenol A (TBBPA) and other brominated phenols as well as for other emerging BFRs as decabromodiphenyl ethane (DBDPE) and bis(2,4,6-tribromphenoxy)ethane (BTBPE). Because of the above mentioned reasons, monitoring of their occurrence together with a development o

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/7E08068" target="_blank" >7E08068: CONtaminants in Food and Feed: Inexpensive DEtectioN for Control of Exposure</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Organohalogen Compounds

  • ISSN

    1026-4892

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    72

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    AT - Rakouská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus