Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Retenční kapacita komerční potravinářské pšenice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024442" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024442 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Retenční kapacita komerční potravinářské pšenice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Při stop-zkoušce byly z průmyslovém mlýně odebrány vzorky pšenice, 14 pasáží (šrotové, vymílací, lušticí) a dvou finálních mouk (T530, T1000). Technologická kvalita byla hodnocena komplexně analytickými znaky včeně retenční kapacity (RK), reologickými testy (nefermentované a fermentované těsto) a pekařským pokusem. Ve sledu šrotových, vymílacích a lušticích chodů technologická kvalita nejprve narůstala a od vymílacích klesala včetně výsledků pekařského pokusu. Korelační analýza prokázala významnou vazbumezi farinografickou vazností a všemi 4 hodnotami RK.

  • Název v anglickém jazyce

    Retention capacity of commercial mill semi-finished products and products

  • Popis výsledku anglicky

    At one-time test in commercial mill, samples of wheat, 14 millstreams (breaking and reduction) and two final products (bright and bread flour) were collected. Technological quality was evaluated in the complex of analytical features (including retentioncapacity, RK), rheological tests (non- and fermented dough) and baking test. In order of 14 breaking and reduction streams, technological quality firstly increased and then decreased including baking test results. Correlation analysis proved significantrelations between farinograph water absorption and all four RK?s.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Qualima 2010

  • ISBN

  • ISSN

    1213-5380

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    MEZOS a.s.

  • Místo vydání

    Hradec Králové

  • Místo konání akce

    Pardubice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku