Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Beta-glucan composition and structure: an evolution of views

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024457" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024457 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Beta-glucan composition and structure: an evolution of views

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Proper history of beta-glucan as an immunomodulator goes back to the 40s of the last century when Pillemer and Ecker isolated an insoluble fraction from fresh yeast, zymosan, with beta-glucan as an active component. Lately, beta-glucan was also proved anactive component of Asian medicinal fungi. From these times, the structure of beta-glucan has been explored and its relationship to biological effects investigated. Due to a polymeric character and molecular size as well as the tertiary structure inhomogeneities, frequent discrepancies were reported and accurate description of these phenomena is insufficient in certain details till now.

  • Název v anglickém jazyce

    Beta-glucan composition and structure: an evolution of views

  • Popis výsledku anglicky

    Proper history of beta-glucan as an immunomodulator goes back to the 40s of the last century when Pillemer and Ecker isolated an insoluble fraction from fresh yeast, zymosan, with beta-glucan as an active component. Lately, beta-glucan was also proved anactive component of Asian medicinal fungi. From these times, the structure of beta-glucan has been explored and its relationship to biological effects investigated. Due to a polymeric character and molecular size as well as the tertiary structure inhomogeneities, frequent discrepancies were reported and accurate description of these phenomena is insufficient in certain details till now.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F09%2F1133" target="_blank" >GA525/09/1133: Vlastnosti fungálních polysacharidových materiálů s fyziologickými účinky</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 6th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-78-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000287421800004