Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Přírodní látky a jejich deriváty chuti pálivé

Popis výsledku

Článek přináší přehled látek pálivé chuti a látek, ktré modifikují vnímání této chuti. Je koncipován jako učební pomůcka, obsažené informace mohou být užitečné odborníkům z oborů ptravinářstvý, výživy a biochemie.

Klíčová slova

CELLSSWEETPLANTSFRUITSCAPSAICINPRINCIPLERECEPTORSCONSTITUENTSTRPV1BLACK PEPPER

Identifikátory výsledku

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Přírodní látky a jejich deriváty chuti pálivé

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek přináší přehled látek pálivé chuti a látek, ktré modifikují vnímání této chuti. Je koncipován jako učební pomůcka, obsažené informace mohou být užitečné odborníkům z oborů ptravinářstvý, výživy a biochemie.

  • Název v anglickém jazyce

    Natural Compounds and Their Derivatives of Hot or Pungent Taste

  • Popis výsledku anglicky

    The review article brings a comprehensive survey of compounds with hot or pungent taste and of compounds responsible for modifications of this sensation. It is aimed as teaching material for students and teachers. It may bring some information to food and other specialists.

Klasifikace

  • Druh

    Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    105

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    452-457

  • Kód UT WoS článku

    000292014200004

  • EID výsledku v databázi Scopus

Základní informace

Druh výsledku

Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

Jx

CEP

GM - Potravinářství

Rok uplatnění

2011