Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identification and characterization of organic nanoparticles in food

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892737" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892737 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.trac.2010.10.004" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.trac.2010.10.004</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.trac.2010.10.004" target="_blank" >10.1016/j.trac.2010.10.004</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Identification and characterization of organic nanoparticles in food

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Interest in nanoparticles (NPs) has increased explosively over the past two decades. Using NPs, high loadings of vitamins and health-benefit actives can be achieved in food, and stable flavors as well as natural food-coloring dispersions can be developed. Detection and characterization of NPs are essential in understanding the benefits as well as the potential risks of the application of such materials in food. While many such applications are described in the literature, methods for detection and characterization of such particles are lacking. Organic NPs suitable for application in food are lipid-, protein- or polysaccharidebased particles, and this review describes current analytical techniques that are used, or could be used, for identification andcharacterization of such particles in food products. We divide the analytical approaches into four sections: sample preparation; separation; imaging; and, characterization. We discuss techniques and reported applications for NPs or other

  • Název v anglickém jazyce

    Identification and characterization of organic nanoparticles in food

  • Popis výsledku anglicky

    Interest in nanoparticles (NPs) has increased explosively over the past two decades. Using NPs, high loadings of vitamins and health-benefit actives can be achieved in food, and stable flavors as well as natural food-coloring dispersions can be developed. Detection and characterization of NPs are essential in understanding the benefits as well as the potential risks of the application of such materials in food. While many such applications are described in the literature, methods for detection and characterization of such particles are lacking. Organic NPs suitable for application in food are lipid-, protein- or polysaccharidebased particles, and this review describes current analytical techniques that are used, or could be used, for identification andcharacterization of such particles in food products. We divide the analytical approaches into four sections: sample preparation; separation; imaging; and, characterization. We discuss techniques and reported applications for NPs or other

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/7E10038" target="_blank" >7E10038: Nanoparticles in Food: Analytical methods for detection and characterisation</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Trends in Analytical Chemistry

  • ISSN

    0165-9936

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    30

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    BE - Belgické království

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    100-112

  • Kód UT WoS článku

    000286864500018

  • EID výsledku v databázi Scopus