Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

ÚČINNOST NĚKTERÝCH DOPLŇKŮ STRAVY OBSAHUJÍCÍCH ANTIOXIDANTY

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892905" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892905 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    ÚČINNOST NĚKTERÝCH DOPLŇKŮ STRAVY OBSAHUJÍCÍCH ANTIOXIDANTY

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jsou presentovány výsledky měření antioxidační kapacity asi 100 doplňků stravy. K hodnocení byla využita metoda zhášení stabilního radikálu DPPH. Pouze několik doplňků s deklarovaným obsahem antioxidantů vykazovalo významnou antioxidační kapacitu.

  • Název v anglickém jazyce

    Effectiveness of some food supplements containing antioxidants

  • Popis výsledku anglicky

    Results of antioxidant capacity measurement about 100 food supplements are presented. The method of stable DPPH radical scavenging was used to evaluation. Only some supplements with declared content of antioxidants showed a significant antioxidant capacity.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Sborník příspěvků XLI.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    41

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    183-186

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus