ÚČINNOST NĚKTERÝCH DOPLŇKŮ STRAVY OBSAHUJÍCÍCH ANTIOXIDANTY
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892905" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892905 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
ÚČINNOST NĚKTERÝCH DOPLŇKŮ STRAVY OBSAHUJÍCÍCH ANTIOXIDANTY
Popis výsledku v původním jazyce
Jsou presentovány výsledky měření antioxidační kapacity asi 100 doplňků stravy. K hodnocení byla využita metoda zhášení stabilního radikálu DPPH. Pouze několik doplňků s deklarovaným obsahem antioxidantů vykazovalo významnou antioxidační kapacitu.
Název v anglickém jazyce
Effectiveness of some food supplements containing antioxidants
Popis výsledku anglicky
Results of antioxidant capacity measurement about 100 food supplements are presented. The method of stable DPPH radical scavenging was used to evaluation. Only some supplements with declared content of antioxidants showed a significant antioxidant capacity.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Sborník příspěvků XLI.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Svazek periodika
41
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
183-186
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—