Enzymová technologie
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43893109" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43893109 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Enzymová technologie
Popis výsledku v původním jazyce
V kapitole je pojednáno nejprve o teoretických základech průmyslové výroby enzymů, o jednoduché enzymové kinetice, o vlastnostech, stabilitě a zdrojích enzymů, dále je pozornost věnována mikrobním enzymům, kultivaci mikroorganismů produkujících intracelulární a extracelulární enzymy. Poměrně větší část kapitoly se zabývá aplikacím imobilizovaných enzymů, jejich přípravě, membránovým reaktorům a reaktorům s imobilizovanými enzymy, Nakonec je kapitola doplněna vybranými příklady použití enzymů v potravinářském průmyslu. Část pojednávající o kinetice enzymů je doplněna dvěma řešenými úlohami.
Název v anglickém jazyce
Enzyme technology
Popis výsledku anglicky
The chapter deals with theoretical fundamentals of industrial production of enzymes first, a simple enzyme kinetics, properties, stability and sources of enzymes, further attention is devoted to microbial enzymes, cultivation of microorganisms producingintracellular and extracellular enzymes. Relatively more space of the chapter is oriented to application of immobilized enzymes, to their preparation, to membrane bioreactors, to reactors with immobilized enzymes. The end of the chapter is completed withselected examples of application of enzymes in food industry. Initial part dealing with enzyme kinetics is provided with two examples and their solution.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob
ISBN
978-80-7418-086-6
Počet stran výsledku
20
Strana od-do
290-309
Počet stran knihy
495
Název nakladatele
Key Publishing s.r.o.
Místo vydání
Ostrava
Kód UT WoS kapitoly
—