Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Enzymová technologie

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43893109" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43893109 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Enzymová technologie

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V kapitole je pojednáno nejprve o teoretických základech průmyslové výroby enzymů, o jednoduché enzymové kinetice, o vlastnostech, stabilitě a zdrojích enzymů, dále je pozornost věnována mikrobním enzymům, kultivaci mikroorganismů produkujících intracelulární a extracelulární enzymy. Poměrně větší část kapitoly se zabývá aplikacím imobilizovaných enzymů, jejich přípravě, membránovým reaktorům a reaktorům s imobilizovanými enzymy, Nakonec je kapitola doplněna vybranými příklady použití enzymů v potravinářském průmyslu. Část pojednávající o kinetice enzymů je doplněna dvěma řešenými úlohami.

  • Název v anglickém jazyce

    Enzyme technology

  • Popis výsledku anglicky

    The chapter deals with theoretical fundamentals of industrial production of enzymes first, a simple enzyme kinetics, properties, stability and sources of enzymes, further attention is devoted to microbial enzymes, cultivation of microorganisms producingintracellular and extracellular enzymes. Relatively more space of the chapter is oriented to application of immobilized enzymes, to their preparation, to membrane bioreactors, to reactors with immobilized enzymes. The end of the chapter is completed withselected examples of application of enzymes in food industry. Initial part dealing with enzyme kinetics is provided with two examples and their solution.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob

  • ISBN

    978-80-7418-086-6

  • Počet stran výsledku

    20

  • Strana od-do

    290-309

  • Počet stran knihy

    495

  • Název nakladatele

    Key Publishing s.r.o.

  • Místo vydání

    Ostrava

  • Kód UT WoS kapitoly