Vinařství (Technologie potravin: Přehled tradičních potravinářských výrob)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894498" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894498 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vinařství (Technologie potravin: Přehled tradičních potravinářských výrob)
Popis výsledku v původním jazyce
Kapitola zahrnuje část věnovanou historii vinařství, vinohradnictví, rozdělení révových odrůd a vín, technologii výroby různých druhů vín (např. likérových, šumivých, aromatizovaných) zpracování hroznů na mošt, kvašení, zrání vína, vedlejší produkty a jejich využití a základní legislativní předpisy.
Název v anglickém jazyce
Winemaking (Food Technology: An Overview of Traditional Food Manufacture)
Popis výsledku anglicky
The chapter includes a section dedicated to the history of winemaking, viticulture, grape varieties and distribution of wine production technology of various types of wines (eg, liqueur, sparkling, flavored) processing the grapes into juice, fermentation, ageing, by-products and their uses and main legislation.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Přehled tradičních potravinářských výrob
ISBN
978-80-7418-145-0
Počet stran výsledku
18
Strana od-do
390-408
Počet stran knihy
570
Název nakladatele
Key Publishing s.r.o.
Místo vydání
Ostrava
Kód UT WoS kapitoly
—