Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zmrazování předpečených a pečených výrobků a jejich stárnutí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894617" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894617 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zmrazování předpečených a pečených výrobků a jejich stárnutí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V této studii se zaměříme na tři hlavní problémy: teoretické základy změn ve stavební struktuře těst a výrobků po skladování v mrazeném stavu, po rozmrazování a rozpečení. V další části se stručně zmíníme o požadavcích na suroviny pro zmrazovaná těsta ao vlivu techniky zmrazování těst a polotovarů na jejich vlastnosti. V poslední části je zahrnut přehled dosavadních výzkumných znalostí i praktických zkušeností s předpečenými dopékanými výrobky.

  • Název v anglickém jazyce

    Freezing of part-baked and fully-baked bread a their staling

  • Popis výsledku anglicky

    This theoretical study was concerned to staling of frozen part-baked and full-baked bread. The changes in dough and bread structure were described during storage in frozen state, after thawing and final baked. The demands on raw materials for frozen dough and the effect of freezing procedure on bread properties were discussed. In last part of this study, the small research results with part-baked bread products are noted.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Ročenka pekaře a cukráře

  • ISSN

    1231-241X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2012

  • Číslo periodika v rámci svazku

    prosinec

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    26-32

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus