Zmrazování předpečených a pečených výrobků a jejich stárnutí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894617" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894617 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zmrazování předpečených a pečených výrobků a jejich stárnutí
Popis výsledku v původním jazyce
V této studii se zaměříme na tři hlavní problémy: teoretické základy změn ve stavební struktuře těst a výrobků po skladování v mrazeném stavu, po rozmrazování a rozpečení. V další části se stručně zmíníme o požadavcích na suroviny pro zmrazovaná těsta ao vlivu techniky zmrazování těst a polotovarů na jejich vlastnosti. V poslední části je zahrnut přehled dosavadních výzkumných znalostí i praktických zkušeností s předpečenými dopékanými výrobky.
Název v anglickém jazyce
Freezing of part-baked and fully-baked bread a their staling
Popis výsledku anglicky
This theoretical study was concerned to staling of frozen part-baked and full-baked bread. The changes in dough and bread structure were described during storage in frozen state, after thawing and final baked. The demands on raw materials for frozen dough and the effect of freezing procedure on bread properties were discussed. In last part of this study, the small research results with part-baked bread products are noted.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Ročenka pekaře a cukráře
ISSN
1231-241X
e-ISSN
—
Svazek periodika
2012
Číslo periodika v rámci svazku
prosinec
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
26-32
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—