Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Separace kvasinek pomocí elektromigračních metod

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43895019" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43895019 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Separace kvasinek pomocí elektromigračních metod

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V posledních letech se začínají využívat k separaci a identifikaci mikroorganizmů v různých vědních oborech elektromigrační metody. Většina publikovaných prací na téma separace mikroorganizmů pomocí elektromigračních metod se zabývá detekcí mikrobiální kontaminace a identifikačními možnostmi v lékařské, ale i v potravinářské oblasti. Výsledky experimentů naznačují, že separace a identifikace mikroorganizmů založená na těchto metodách je velmi citlivá, levná a především velmi rychlá a proto předpokládáme, že by se tyto metody daly využít při separaci pivovarských kvasinek.

  • Název v anglickém jazyce

    Separation of Yeast by Electromigration Methods

  • Popis výsledku anglicky

    In recent years electromigration methods are being used for the separation and identification of microorganisms in various disciplines. Most of the published papers on the separation of microorganisms using electromigration methods deal with the detection of microbial contamination and identification not only in the medical sector but also in the food industry. Experimental results suggest that the separation and identification of microorganisms based on these methods is highly sensitive, inexpensive and above all very fast. Therefore it is expected that these methods could be used for the separation of brewer's yeast.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník souhrnů a plných textů příspěvků konference Kvasná chemie a bioinženýrství 2012

  • ISBN

    978-80-7080-828-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    29-33

  • Název nakladatele

    VŠCHT Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    29. 3. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku