Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of maturation time on texture and colour cooked ham

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895200" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895200 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    ruština

  • Název v původním jazyce

    ??????? ??????? ???????? ?? ???????? ? ???? ???????? ???????.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    ???????????? ???????? ??????? ????? ??????? ????? ??????????? ?? ???? ?????????? ???????????????? ???- ?????. ?? ???????? ??????? ?????? ????? ???????? ? ???????????? ????????? ? ???????????????? ???????- ???, ? ??????, ?????????? ??? ???? ?????????? ???? ????????. ??????? ?????????? ??????? ???????? ???? ??????????? ? ???????????????? ????????. ? ???? ????? ?????????? ??????? ??????? ???????? ?? ???????? ? ???- ????????? ????? ????. ???????? ?????????? ????? ??????- ??? ?????? ????? ? ?????? ????? ?? 20% ?? ?????????????? ??????. ??????? ??????? ???????? ?????? ??????????? ?????????? ? ????? ? ??????? ????????? ?????????? ???????, ??? ??? ???????? ??? ????????????, ?????? ???? ?????????? ?????? ????????? ?????????. ?????????? ??????? ???????? ?? ????????? ????????? ???? ??????? ?? ???????? ????????, ?????? ??? ???????????????? ???? ???????? ???? ???????? ????????? ? ??????????? ????????. ?? ???????? ????????? ???????????? ??????? (?????????????? ??? ??????????) ? ????????????????? ???

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of maturation time on texture and colour cooked ham

  • Popis výsledku anglicky

    The economy of ham production can be improved by shortening it. The texture of hams is influenced by the maturation time and applying certain changes in the ham technology, the maturation stage can be shortened, or even skipped. The impact of the reducedmaturation time was studied under industrial conditions. For the verification of this option, the influence of maturation time , on the texture and the stability of colour, was studied. The texture was evaluated by measuring the shear force, and pressing of the sample to 20 % of origin height. The colour was evaluated by reflectance spectrophotometry and video image analysis. The affect of maturation was not unambiguous because of a large scatter of measured values as the material was inhomogeneous andonly some tendencies were observed. The reduction of maturation time has no significant affect on the texture, but the total absence of maturation tends to soften the texture. The texture was influenced by the ham?s? shape (cylindrical v

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Fleischwirtschaft International

  • ISSN

    0179-2415

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    59-62

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus