Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Isolation and characterization of plant peptides with antimicrobial properties

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895767" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895767 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Isolation and characterization of plant peptides with antimicrobial properties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vzhledem k tomu, že antimikrobiální peptidy působí velmi rychle, mohou být aplikovány na rostliny, kde jsou po zničení škůdce rozloženy proteolytickými enzymy. Jedním z dostupných a levných zdrojů antimikrobiálních peptidů by se mohly stát rostlinné zbytky po sklizni. Metodika, kterou je možné z rostlinného materiálu získán čistý antimikrobiální peptid, by se dala rozdělit do 2 základních fází, a to na extrakci a separaci s purifikaci. Extrakce probíhala v 50% roztoku acetonitrilu v deionozivané vodě a0,1% trifluoroctové kyselině. Separace současně s purifikací byly prováděny dvoukrokově, nejprve byla tandemově použita gelová chromatografie a extrakcí získané látky byly rozděleny podle molekulových hmotností, druhým krokem bylo získání čistých látek využitím RP HPLC. Přítomnost látek peptidového charakteru byla potvrzována tricinovou SDS-PAGE. Nejdůležitější charakteristikou antimikrobiálních peptidů je jejich aktivita, a to jak antimikrobiální, tak i případné toxické působení na savč

  • Název v anglickém jazyce

    Isolation and characterization of plant peptides with antimicrobial properties

  • Popis výsledku anglicky

    Vzhledem k tomu, že antimikrobiální peptidy působí velmi rychle, mohou být aplikovány na rostliny, kde jsou po zničení škůdce rozloženy proteolytickými enzymy. Jedním z dostupných a levných zdrojů antimikrobiálních peptidů by se mohly stát rostlinné zbytky po sklizni. Metodika, kterou je možné z rostlinného materiálu získán čistý antimikrobiální peptid, by se dala rozdělit do 2 základních fází, a to na extrakci a separaci s purifikaci. Extrakce probíhala v 50% roztoku acetonitrilu v deionozivané vodě a0,1% trifluoroctové kyselině. Separace současně s purifikací byly prováděny dvoukrokově, nejprve byla tandemově použita gelová chromatografie a extrakcí získané látky byly rozděleny podle molekulových hmotností, druhým krokem bylo získání čistých látek využitím RP HPLC. Přítomnost látek peptidového charakteru byla potvrzována tricinovou SDS-PAGE. Nejdůležitější charakteristikou antimikrobiálních peptidů je jejich aktivita, a to jak antimikrobiální, tak i případné toxické působení na savč

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA522%2F09%2F1693" target="_blank" >GA522/09/1693: Úloha antimikrobiálních peptidů v obraně rostlin proti pathogenům</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    International Conference on Chemical Technology - ICCT 2013

  • ISBN

    978-80-86238-37-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    1-6

  • Název nakladatele

    Česká společnost průmyslové chemie - GS

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Mikulov

  • Datum konání akce

    8. 4. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku