Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

HPLC as a fast method for the quality control of colostrum.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896437" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896437 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    HPLC as a fast method for the quality control of colostrum.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Colostrum is a valuable food supplement as well as an interesting raw material for biotechnological processing. It contains a number of biologically active and commercially valuable components such as lactoferrin, lactoperoxidase, lysozyme, eukaryotic and prokaryotic growth factors etc. The main targets in the analysis of quality of colostrum are immunoglobulins. In industry these proteins are usually analyzed by radial immunodiffusion which is a simple, but expensive and time consuming method for the determination of immunoglobulins and other protein compounds. HPLC, as we present here, is an alternative method for the quality control of colostrum. This technique allows creating a unique elution profile of colostrum that can serve as a standard for analysis of samples obtained from different suppliers. Using HPLC the result can be obtained in just 1 hour 35 min in comparison to 24-48 h of immunodiffusion. We used two types of HPLC to study the samples of goat colostrum - reversed-phas

  • Název v anglickém jazyce

    HPLC as a fast method for the quality control of colostrum.

  • Popis výsledku anglicky

    Colostrum is a valuable food supplement as well as an interesting raw material for biotechnological processing. It contains a number of biologically active and commercially valuable components such as lactoferrin, lactoperoxidase, lysozyme, eukaryotic and prokaryotic growth factors etc. The main targets in the analysis of quality of colostrum are immunoglobulins. In industry these proteins are usually analyzed by radial immunodiffusion which is a simple, but expensive and time consuming method for the determination of immunoglobulins and other protein compounds. HPLC, as we present here, is an alternative method for the quality control of colostrum. This technique allows creating a unique elution profile of colostrum that can serve as a standard for analysis of samples obtained from different suppliers. Using HPLC the result can be obtained in just 1 hour 35 min in comparison to 24-48 h of immunodiffusion. We used two types of HPLC to study the samples of goat colostrum - reversed-phas

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210376" target="_blank" >QJ1210376: Kolostrum jako zdroj nových primárních produktů v potravinách a doplňcích stravy vyznačujících se zlepšenými dietetickými vlastnostmi a vysokým obsahem přirozených biologicky aktivních látek.</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    SBORNÍK PŘÍSPĚVKŮ - XLIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-866-5

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    108-111

  • Název nakladatele

    VŠCHT + VÚPP

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    27. 5. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku