Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení imunoglobulinů v sušeném mlezivu pomocí afinitní chromatografie.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921472" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921472 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://cps.vscht.cz/organizace/soubory" target="_blank" >https://cps.vscht.cz/organizace/soubory</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení imunoglobulinů v sušeném mlezivu pomocí afinitní chromatografie.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hlavním znakem kvality mleziva je obsah bílkovin a především imunoglobulinů, které jsou důležité pro výživu telat a také pro kvalitu doplňků stravy na bázi mleziva. Pro stanovení obsahu imunoglobulinů jsou nejvíce používané metody radiální imunodifuze, imunosorbentní test s vázaným enzymem, gelová a kapilární elektroforéza, chromatografické a spektrofotometrické metody. Radiální imunodifuze je nákladná a časově náročná metoda, a proto se hledají rychlé provozní metody pro stanovení přesného množství imunoglobulinů, které by ji mohly nahradit. Vhodnou alternativní metodou by mohla být afinitní chromatografie na koloně s vázaným proteinem G (R2 = 0,88), která je rychlá, poskytuje přesné výsledky a nevyžaduje složitou přípravu vzorků, ale je náročnější na přístrojové vybavení.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of immunoglobulins in dried colostrum by affinity chromatography.

  • Popis výsledku anglicky

    The main feature of colostrum quality is the content of proteins and mainly immunoglobulins, which are important for the nutrition of calves and also for the quality of colostrum-based dietary supplements. Radial immunodiffusion, the enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA), gel and capillary electrophoresis, chromatographic and spectrophotometric methods are the most commonly used for the determination of immunoglobulin content. Radial immunodiffusion is a costly and time-consuming method and therefore rapid operational methods are being sought to determine the exact amount of immunoglobulins that could replace it. A suitable alternative method could be affinity chromatography on a protein G coupled column (R2 = 0.88), which is fast, provides accurate results and does not require complex sample preparation but requires instrumentation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Celostátní přehlídky sýrů 2020 - Výsledky přehlídek a sborník příspěvků konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7592-076-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    71-75

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    23. 1. 2020

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku