Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení obsahu imunoglobulinů v kravském a kozím mlezivu.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43898462" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43898462 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení obsahu imunoglobulinů v kravském a kozím mlezivu.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mlezivo je první potravou mláďat savců produkovanou několik málo dní po porodu a jako takové má mimořádný vliv na další rozvoj jedince. Jde o tekutinu s vysokou nutriční hodnotou a především výrazným vlivem na modulaci imunitního systému a obranyschopnost mláděte. K nejdůležitějším látkám, které v kolostru nalezneme, patří bílkoviny, tuk, laktosa, vitaminy, minerály, růstové a antimikrobiální faktory. Obsah bílkovin v mlezivu je navýšen především vyšší koncentrací imunoglobulinů, které mají hlavní vlivna rozvoj imunity organismu a které jsou hlavním ukazatelem jakosti při komerčním využití mleziva např. ve formě doplňků stravy. V kravském mlezivu nejvíce zastoupen IgG. Hladina koncentrace imunoglobulinů s postupem laktace výrazně klesá, mezi prvním adruhým nádojem je pokles až 50%. Stanovení imunoglobulinů lze provést různými metodami. Velký potenciál pro stanovení imunoglobulinů má radiální imunodifuze, která představuje jednoduchou metodu založenou na interakci imunoglobulinu s váz

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of the immunoglobulins in bovine and goat colostrum.

  • Popis výsledku anglicky

    Colostrum is the first food of young mammals produced a few days after birth (average 5 days ) and as such has an enormous influence on the further development of the individual. It is a liquid with a high nutritional value and especially strong influence on the modulation of the immune system and immune chick. The most important substances found in colostrum proteins, essential and nonessential amino acids, fatty acids, lactose, vitamins, minerals, growth factors and antimicrobials . The protein content in colostrum is increased especially in higher concentrations of immunoglobulin's, which have a major influence on the development of immunity. Determination of immunoglobulin can be done by various methods. Large potential for the determination of immunoglobulins has radial immunodiffusion, which represents a simple method based on the interaction between immunoglobulin antibodies coupled to agarose gel RID kit. For the determination of immunoglobulins is suitable use as SDS- PAGE ele

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210376" target="_blank" >QJ1210376: Kolostrum jako zdroj nových primárních produktů v potravinách a doplňcích stravy vyznačujících se zlepšenými dietetickými vlastnostmi a vysokým obsahem přirozených biologicky aktivních látek.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Celostátní přehlídky sýrů 2014 - Výsledky přehlídek a sborník příspěvků konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-909-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    37-42

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    23. 1. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku