Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv zlepšujících přípravků na stárnutí pekařských výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896946" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896946 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv zlepšujících přípravků na stárnutí pekařských výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ve spolupráci se společností MILLBA-CZECH a.s. a VŠCHT Praha byla provedena rozsáhlá praktická studie, která se týká použití nových zlepšujících přípravků k prodloužení trvanlivosti a zpomalení stárnutí vybraných pekařských výrobků. Byly diskutovány výsledky provozních zkoušek prováděných na jaře 2012 ve vybraných pekárnách společnosti se zaměřením na reologické, penetrometrické a senzorické analýzy pečiva. Dále jsme se zaměřili na možnosti sledování procesu stárnutí pečiva pomocí instrumentálních metod(RTG, SEM, FT-IR).

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of improvers to staling of bakery products

  • Popis výsledku anglicky

    The practical study about staling of bakery products was carried out between ICT Prague and industrial Czech bakery MILLBA-CZECH a.s. The study was related to using and effect of different bakery improvers to retard staling process in crumb of bakery products. The working tests in bakery were evaluated with regard to rheological, texture and sensorial measurements. The instrumental methods such as x-ray, scan electron microscopy and FT-IR spectrometry were used to assess the staling rate in prepared bakery products.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Ročenka pekaře a cukráře

  • ISSN

    1231-241X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2013

  • Číslo periodika v rámci svazku

    únor

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    46-52

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus