Vliv zlepšujících přípravků na stárnutí pekařských výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896946" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896946 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv zlepšujících přípravků na stárnutí pekařských výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Ve spolupráci se společností MILLBA-CZECH a.s. a VŠCHT Praha byla provedena rozsáhlá praktická studie, která se týká použití nových zlepšujících přípravků k prodloužení trvanlivosti a zpomalení stárnutí vybraných pekařských výrobků. Byly diskutovány výsledky provozních zkoušek prováděných na jaře 2012 ve vybraných pekárnách společnosti se zaměřením na reologické, penetrometrické a senzorické analýzy pečiva. Dále jsme se zaměřili na možnosti sledování procesu stárnutí pečiva pomocí instrumentálních metod(RTG, SEM, FT-IR).
Název v anglickém jazyce
The effect of improvers to staling of bakery products
Popis výsledku anglicky
The practical study about staling of bakery products was carried out between ICT Prague and industrial Czech bakery MILLBA-CZECH a.s. The study was related to using and effect of different bakery improvers to retard staling process in crumb of bakery products. The working tests in bakery were evaluated with regard to rheological, texture and sensorial measurements. The instrumental methods such as x-ray, scan electron microscopy and FT-IR spectrometry were used to assess the staling rate in prepared bakery products.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Ročenka pekaře a cukráře
ISSN
1231-241X
e-ISSN
—
Svazek periodika
2013
Číslo periodika v rámci svazku
únor
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
46-52
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—