Mechanické a reologické vlastnosti potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896958" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896958 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mechanické a reologické vlastnosti potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Mechanické a reologické vlastnosti potravin mohou významně ovlivňovat celou řadu inženýrských procesů jako míchání roztoků, suspenzí a emulzí, hnětení, čerpání, filtraci, sedimentaci, krystalizaci, odstřeďování apod. V této kapitole se zabýváme jen základním popisem reologických vlastností látek a vztahy objektivního reologického hodnocení k senzorickému hodnocení textury.
Název v anglickém jazyce
Mechanical and rheological properties of food
Popis výsledku anglicky
Mechanical and rheological properties of food can significantly affect a wide range of engineering processes such as mixing of solutions, suspensions and emulsions, kneading, pumping, filtration, sedimentation, crystallization, centrifugation, etc. In this chapter we deal with only a basic description of the rheological properties of substances and relationships to objective evaluation of rheological sensory evaluation of texture.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích
ISBN
978-80-7418-163-4
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
79-98
Počet stran knihy
497
Název nakladatele
Key Publishing s.r.o.
Místo vydání
Ostrava
Kód UT WoS kapitoly
—