Vliv napadení fusariem na reologii těsta pšenice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F27184145%3A_____%2F07%3A%230000009" target="_blank" >RIV/27184145:_____/07:#0000009 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv napadení fusariem na reologii těsta pšenice
Popis výsledku v původním jazyce
Reologické vlastnosti těsta a pekařská kvalita jsou významně ovlivvňovány infekcí fuzáriemi. Mixografické hodnocení bylo použito pro porovnání reologických vlastností těsta z infikované a zdravé pšenice. Bylo hodnoceno 16 mixografických parametrů. Statisticky významný efekt infekce fuzáriemi byl nalezen u 8 mixografických parametrů.
Název v anglickém jazyce
Impact of Fusarium infection on wheat dough rheology
Popis výsledku anglicky
Rheological properties of wheat dough and breadmaking quality are significantly affected by fusarium infection. Mixographic evaluation was used to compare rheological properties of dought from infected and healthy wheat grain. 16 mixographic parameters were evaluated. Results showed statistically significant effect of fusarium infection on 8 mixograph parameters.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Nové poznatky z genetiky a šľachtenia poľnohospodárskych rastlín
ISBN
9788088872658
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
205
Strana od-do
—
Název nakladatele
SCPV Piešťany
Místo vydání
Piešťany
Místo konání akce
Výskumný ústav rastlinnej výroby Piešťany
Datum konání akce
1. 1. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—