Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of Fusarium spp. contamination on baking quality of wheat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F17%3A75057" target="_blank" >RIV/60460709:41210/17:75057 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12220/17:43896736

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/http://dx.doi.org/10.5772/67657" target="_blank" >http://dx.doi.org/http://dx.doi.org/10.5772/67657</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/http://dx.doi.org/10.5772/67657" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.5772/67657</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of Fusarium spp. contamination on baking quality of wheat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of Fusarium spp. contamination on baking quality of winter common wheat and spelt wheat from different growing systems (organic and conventional) was evaluated by the standard technological quality characteristics and by the rheological system Mixolab. The content of Fusarium spp. mycotoxins (DON, D3G, 3-ADON, ZON) was determined, too. Significantly worse standard technological quality parameters and rheological parameters were determined for artificially inoculated variants of both evaluated wheat species. Statistically significant negative correlation coefficients were discovered between content of mycotoxins and many of technological characteristics, for example DON content and Zeleny sedimentation for common wheat and spelt (- 0,60, -0,66), and also between DON content and volume weight (-0,63, -0,95) for both wheat species. Resulted Mixolab parameters confirmed, that Fusarium spp. infection worsens both protein and starch characteristics for both wheat species. However, effect of Fusa

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Fusarium spp. contamination on baking quality of wheat

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of Fusarium spp. contamination on baking quality of winter common wheat and spelt wheat from different growing systems (organic and conventional) was evaluated by the standard technological quality characteristics and by the rheological system Mixolab. The content of Fusarium spp. mycotoxins (DON, D3G, 3-ADON, ZON) was determined, too. Significantly worse standard technological quality parameters and rheological parameters were determined for artificially inoculated variants of both evaluated wheat species. Statistically significant negative correlation coefficients were discovered between content of mycotoxins and many of technological characteristics, for example DON content and Zeleny sedimentation for common wheat and spelt (- 0,60, -0,66), and also between DON content and volume weight (-0,63, -0,95) for both wheat species. Resulted Mixolab parameters confirmed, that Fusarium spp. infection worsens both protein and starch characteristics for both wheat species. However, effect of Fusa

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    In: Wanyera R. and Owuoche J. (Ed.). Wheat improvement, management and utilization

  • ISBN

    978-953-51-3151-9

  • Počet stran výsledku

    16

  • Strana od-do

    329-344

  • Počet stran knihy

    381

  • Název nakladatele

    InTech

  • Místo vydání

    Rieka, Croatia

  • Kód UT WoS kapitoly