Vývoj a trendy zpracovatelských procesů a technologických postupů v cukrovarnictví v posledních 20 letech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896994" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896994 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj a trendy zpracovatelských procesů a technologických postupů v cukrovarnictví v posledních 20 letech
Popis výsledku v původním jazyce
Existence výroby cukru a cukrovarnictví byla v našich zemích historicky dána rozvojem průmyslu, zemědělství a později i zahraničního obchodu ? vývoz cukru a cukrovarů. Zejména mezi světovými válkami patřila naše země mezi přední světové výrobce a exportéry cukru. Rozvoj cukrovarnictví je spojen i s rozvojem a vysokou úrovní trojírenského průmyslu. Do téměř celého cukrovarnického světa byly vyváženy jednotlivé zařízení i celé technologické celky ? např. bylo exportováno do světa 208 kompletních cukrovarů. Řada světově proslulých cukrovarnických vědců a technologů pochází z naší země a mnoho zásadních dodnes používaných postupů a aparátů je spojeno s naším cukrovarnickým výzkumem a vysokým školstvím.
Název v anglickém jazyce
Development and trends of processing technology and technology in the sugar processing in the last 20 years
Popis výsledku anglicky
Existence of sugar production and sugar industry in our country has been historically given to the development of industry, agriculture, and later foreign trade - exports of sugar and sugar refineries. In particular, between the world wars was one of ourcountry among the world's leading manufacturers and exporters of sugar. The development of the sugar industry is associated with the development of a high level trojírenského industry. In almost all over the world sugar were exported across different devices and technological units - such was exported to the world 208 complete sugar factories. A number of world-renowned scientists and technologists sugar comes from our country and still many fundamental processes used and the apparatus is connected with our sugar research and higher education.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
60. konference chemického a procesního inženýrství
ISBN
978-80-02-02500-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
1-8
Název nakladatele
Česká společnost chemického inženýrsví
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Srní
Datum konání akce
14. 10. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—