Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Yeast: the soul of beer's aroma-a review of flavour-active esters and higher alcohols produced by the brewing yeast

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43896475" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43896475 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s00253-013-5470-0" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s00253-013-5470-0</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s00253-013-5470-0" target="_blank" >10.1007/s00253-013-5470-0</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Yeast: the soul of beer's aroma-a review of flavour-active esters and higher alcohols produced by the brewing yeast

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Among the most important factors influencing beer quality is the presence of well-adjusted amounts of higher alcohols and esters. Thus, a heavy body of literature focuses on these substances and on the parameters influencing their production by the brewing yeast. Additionally, the complex metabolic pathways involved in their synthesis require special attention. More than a century of data, mainly in genetic and proteomic fields, has built up enough information to describe in detail each step in the pathway for the synthesis of higher alcohols and their esters, but there is still place for more. Higher alcohols are formed either by anabolism or catabolism (Ehrlich pathway) of amino acids. Esters are formed by enzymatic condensation of organic acids andalcohols. The current paper reviews the up-to-date knowledge in the pathways involving the synthesis of higher alcohols and esters by brewing yeasts. Fermentation parameters affecting yeast response during biosynthesis of these aromatic s

  • Název v anglickém jazyce

    Yeast: the soul of beer's aroma-a review of flavour-active esters and higher alcohols produced by the brewing yeast

  • Popis výsledku anglicky

    Among the most important factors influencing beer quality is the presence of well-adjusted amounts of higher alcohols and esters. Thus, a heavy body of literature focuses on these substances and on the parameters influencing their production by the brewing yeast. Additionally, the complex metabolic pathways involved in their synthesis require special attention. More than a century of data, mainly in genetic and proteomic fields, has built up enough information to describe in detail each step in the pathway for the synthesis of higher alcohols and their esters, but there is still place for more. Higher alcohols are formed either by anabolism or catabolism (Ehrlich pathway) of amino acids. Esters are formed by enzymatic condensation of organic acids andalcohols. The current paper reviews the up-to-date knowledge in the pathways involving the synthesis of higher alcohols and esters by brewing yeasts. Fermentation parameters affecting yeast response during biosynthesis of these aromatic s

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GAP503%2F12%2F1424" target="_blank" >GAP503/12/1424: Anaerobní bakterie kazící potraviny a jejich schopnost vytvářet biofilmy</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Applied Microbiology and Biotechnology

  • ISSN

    0175-7598

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    98

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    1937-1949

  • Kód UT WoS článku

    000332107700002

  • EID výsledku v databázi Scopus