Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Electrode and Electrode-less Impedance Measurement for Determination of Orange Juices Parameters

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897099" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897099 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22340/14:43897099

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Electrode and Electrode-less Impedance Measurement for Determination of Orange Juices Parameters

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Electrical Impedance Spectroscopy (EIS) is the relatively new method which can be applied for a food quality assessment. Classical methods of electrolytes impedance measurement require a set of metal electrodes which are in direct contact with measured medium. The complicated electrochemical processes on the interface electrodes-electrolyte could substantially influence the value of measured impedance. The aim of presented study is introduction of the electrode-less method of electrolyte impedance measurement and its comparison with the classical impedance methods. For experimental verification of the methods the impedance properties of orange juices were investigated. The calculation of the equivalent circuit component values is based on non-traditional algorithm inspired by the behavior of real ant colonies.

  • Název v anglickém jazyce

    Electrode and Electrode-less Impedance Measurement for Determination of Orange Juices Parameters

  • Popis výsledku anglicky

    Electrical Impedance Spectroscopy (EIS) is the relatively new method which can be applied for a food quality assessment. Classical methods of electrolytes impedance measurement require a set of metal electrodes which are in direct contact with measured medium. The complicated electrochemical processes on the interface electrodes-electrolyte could substantially influence the value of measured impedance. The aim of presented study is introduction of the electrode-less method of electrolyte impedance measurement and its comparison with the classical impedance methods. For experimental verification of the methods the impedance properties of orange juices were investigated. The calculation of the equivalent circuit component values is based on non-traditional algorithm inspired by the behavior of real ant colonies.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JB - Senzory, čidla, měření a regulace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 41st International Conference of Slovak Society of Chemical Engineering

  • ISBN

    978-80-89475-13-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    961-973

  • Název nakladatele

    Slovak Society of Chemical Engineering

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    TatranskéMatliare

  • Datum konání akce

    26. 5. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku