Electrode and Electrode-less Impedance Measurement for Determination of Orange Juices Parameters
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897099" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897099 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22340/14:43897099
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Electrode and Electrode-less Impedance Measurement for Determination of Orange Juices Parameters
Popis výsledku v původním jazyce
Electrical Impedance Spectroscopy (EIS) is the relatively new method which can be applied for a food quality assessment. Classical methods of electrolytes impedance measurement require a set of metal electrodes which are in direct contact with measured medium. The complicated electrochemical processes on the interface electrodes-electrolyte could substantially influence the value of measured impedance. The aim of presented study is introduction of the electrode-less method of electrolyte impedance measurement and its comparison with the classical impedance methods. For experimental verification of the methods the impedance properties of orange juices were investigated. The calculation of the equivalent circuit component values is based on non-traditional algorithm inspired by the behavior of real ant colonies.
Název v anglickém jazyce
Electrode and Electrode-less Impedance Measurement for Determination of Orange Juices Parameters
Popis výsledku anglicky
Electrical Impedance Spectroscopy (EIS) is the relatively new method which can be applied for a food quality assessment. Classical methods of electrolytes impedance measurement require a set of metal electrodes which are in direct contact with measured medium. The complicated electrochemical processes on the interface electrodes-electrolyte could substantially influence the value of measured impedance. The aim of presented study is introduction of the electrode-less method of electrolyte impedance measurement and its comparison with the classical impedance methods. For experimental verification of the methods the impedance properties of orange juices were investigated. The calculation of the equivalent circuit component values is based on non-traditional algorithm inspired by the behavior of real ant colonies.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JB - Senzory, čidla, měření a regulace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 41st International Conference of Slovak Society of Chemical Engineering
ISBN
978-80-89475-13-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
961-973
Název nakladatele
Slovak Society of Chemical Engineering
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
TatranskéMatliare
Datum konání akce
26. 5. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—