Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Electrode and Electrodeless Impedance Measurement for Determination of Orange Juices Parameters

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899333" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899333 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22340/15:43899333 RIV/68407700:21230/15:00308071

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.degruyter.com/view/j/chempap.2015.69.issue-7/chempap-2015-0101/chempap-2015-0101.xml" target="_blank" >http://www.degruyter.com/view/j/chempap.2015.69.issue-7/chempap-2015-0101/chempap-2015-0101.xml</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/chempap-2015-0101" target="_blank" >10.1515/chempap-2015-0101</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Electrode and Electrodeless Impedance Measurement for Determination of Orange Juices Parameters

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Electrical impedance spectroscopy (EIS) is a non-destructive, rapid and real-time measurement method which does not require special high-tech measurement devices and can be applied to food quality assessment. This method is rapid, effective and affords low-cost investigation of the product. The conventional EIS method requires a set of metal electrodes in direct contact with the medium to be measured. The complicated electrochemical processes on the electrodes-electrolyte interface could substantially affect the value of the impedance measured. The present study sought to explore the possibilities of using the impedance method for quality control in orange juices, to introduce the electrodeless method of electrolyte impedance measurement and to comparethis with the conventional impedance methods. The electrical properties of the orange juices were described with the help of an equivalent circuit. An equivalent circuit was designed with constant phase element approximation. The values

  • Název v anglickém jazyce

    Electrode and Electrodeless Impedance Measurement for Determination of Orange Juices Parameters

  • Popis výsledku anglicky

    Electrical impedance spectroscopy (EIS) is a non-destructive, rapid and real-time measurement method which does not require special high-tech measurement devices and can be applied to food quality assessment. This method is rapid, effective and affords low-cost investigation of the product. The conventional EIS method requires a set of metal electrodes in direct contact with the medium to be measured. The complicated electrochemical processes on the electrodes-electrolyte interface could substantially affect the value of the impedance measured. The present study sought to explore the possibilities of using the impedance method for quality control in orange juices, to introduce the electrodeless method of electrolyte impedance measurement and to comparethis with the conventional impedance methods. The electrical properties of the orange juices were described with the help of an equivalent circuit. An equivalent circuit was designed with constant phase element approximation. The values

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JB - Senzory, čidla, měření a regulace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemical Papers

  • ISSN

    0366-6352

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    69

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    938-949

  • Kód UT WoS článku

    000351637500005

  • EID výsledku v databázi Scopus