Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F13%3A43896680" target="_blank" >RIV/60461373:22340/13:43896680 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/13:43896680

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V tomto experimentu byla použita relativně nová metoda Elektrochemická impedanční spektroskopie (EIS), která by mohla být využitelná pro stanovení kvalitativních ukazatelů v potravinách. V této práci byly pro analyzování použity 100 % pomerančové šťávy ačerstvě mechanicky vymačkané pomerančové šťávy. Kvalita a autenticita pomerančových šťáv může být rozdílná a tato metoda analýzy může být použita pro jednoduché a rychlé analyzování pro džusy a ovocné nápoje. Cílem práce bylo zjistit možnosti použití impedančního měření (EIS) pomerančových šťáv a zjistit závislost impedance a kvalitativních ukazatelů. Byla měřena elektrická impedance pěti pomerančových 100 % džusů a čerstvé vymačkané šťávy ze tří druhů pomerančů odlišených podle země původu (Řecko, Turecko a Španělsko). Skupina vzorků byla zakoupena v běžné obchodní síti v ČR. Vzorky byly naředěny na různé koncentrace a měřeny precizním impedančním analyzátorem Agilent 4294A. Impedanční měření může být použitelné pro monitorování vlhko

  • Název v anglickém jazyce

    Possibilities of using liquid cell with planar electrodes for electrical impedance study of orange juice

  • Popis výsledku anglicky

    In this work we use Electrical Impedance Spectroscopy (EIS) as a relatively new method which can be apply to food quality assessment. The quality and authenticity of orange juices can be different and this method can be used for easy and fast determination of juices or fruits beverages. The aim of this work is described the possibilities of using electrical impedance properties of fruits (oranges) and explore the relationship between impedance and quality criteria. Electrical impedance of five 100 % orange juices and fresh orange juices by three country of origin (Greece, Turkey and Spain) were measured. All groups of samples are available in the market and were mixed with water in different concentration. In this work we used for impedance measurementthe Agilent 4294A Precision Impedance Analyzer. Electrical impedance measurement can be used to monitor moisture content changes in the progress of possibility adulteration and quality changes in fruit and vegetable juices. The experimen

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sbornik XXXIX Konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7375-705-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    279-291

  • Název nakladatele

    MZLU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    27. 2. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku