Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Phytoestrogen content in clover (Trifolium spp.) and in grass stands depending on treatment and storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43898205" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43898205 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26296080:_____/14:#0001187

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Phytoestrogen content in clover (Trifolium spp.) and in grass stands depending on treatment and storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Beneficial as well as negative effects of phytoestrogens (PEs) on foodstuffs and fodder of plant origin have been studied. In this work, PE levels were examined over 2 years in red clover Trifolium pratense), zigzag clover (T. medium) and their hybrid, as well as in haylage from two locations in the Czech Republic produced from the first cutting of grass on perennial grass stands. A statistically significant difference in PE content was found between the two species of clover. Plants in the hybrid population contained a statistically inconclusive difference in PE content in comparison with T. pratense and a lesser PE content than T. medium. In high- and low-quality haylage samples, a significantly higher PE content was found in samples from the Závišice location (2011 and 2012 harvest), which may be due to the difference in individual species representations in the fodders at the given locations.

  • Název v anglickém jazyce

    Phytoestrogen content in clover (Trifolium spp.) and in grass stands depending on treatment and storage

  • Popis výsledku anglicky

    Beneficial as well as negative effects of phytoestrogens (PEs) on foodstuffs and fodder of plant origin have been studied. In this work, PE levels were examined over 2 years in red clover Trifolium pratense), zigzag clover (T. medium) and their hybrid, as well as in haylage from two locations in the Czech Republic produced from the first cutting of grass on perennial grass stands. A statistically significant difference in PE content was found between the two species of clover. Plants in the hybrid population contained a statistically inconclusive difference in PE content in comparison with T. pratense and a lesser PE content than T. medium. In high- and low-quality haylage samples, a significantly higher PE content was found in samples from the Závišice location (2011 and 2012 harvest), which may be due to the difference in individual species representations in the fodders at the given locations.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EF - Botanika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    The future of European Grasslands: Proceedings of the 25th General Meeting of the European Grassland Federation

  • ISBN

    978-0-9926940-1-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    106-109

  • Název nakladatele

    Aberystwyth University

  • Místo vydání

    Gogerddan

  • Místo konání akce

    Goerddan

  • Datum konání akce

    7. 9. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku