Použití RSF (Radical Status Factor) pro charakterizaci kosmetických přípravků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43898329" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43898329 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Použití RSF (Radical Status Factor) pro charakterizaci kosmetických přípravků
Popis výsledku v původním jazyce
RSF je univerzální faktor, který charakterizuje status volných radikálů v pokožce. RSF může být určeno pomocí Electron Spin Resonance Spectroskopie. Kosmetické složky mohou být rozděleny do dvou skupin - chránící proti radikálům nebo radikály generující.UV-filtry a antioxidanty chrání vůči radikálům, tenzidy a detergenty generují radikály.
Název v anglickém jazyce
Use of RSF (Radical Status Factor) for characterization fo cosmetic products
Popis výsledku anglicky
Radical Status Factor is universal factor which characterizes free radical status in the skin. RSF can be determined by Electron Spin Resonance Spectroscopy. Cosmetic ingredients can be divided into two groups - radical protectors and radical boosters. UV-filters and antioxidants are radical protectors and surfactants and detergents are radical boosters.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník 102. Kosmetologického semináře Třeboň 2014
ISBN
978-80-904679-4-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
32-35
Název nakladatele
Kosmetologická společnost České republiky
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Třeboň
Datum konání akce
23. 4. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—