Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Netradiční plodiny a vliv na kvalitu pšeničné mouky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899290" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43899290 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Netradiční plodiny a vliv na kvalitu pšeničné mouky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo stanovit charakteristiky těsta z kompozitů pšenice s amarantem, quinoou, lupinou, konopím, tef nebo chia. Netradiční suroviny lze popsat jako netričně významné složky díky vysokému obsahu bílkovin, rozpustné vlákniny, beta-glukanů a rezistentního škrobu. Zeslabení lepkové sítě popsané testy na farinografu, extenzografu a mixolabu záviselo na typu a výši přídavku. Větší rozsah změn ve viskozitním chování byl podle amylografických křivek způsoben amarantem a tef.

  • Název v anglickém jazyce

    Non-traditional seeds and their effect on technological behaviour of wheat flour

  • Popis výsledku anglicky

    Objective of this work was to evaluate the characteristics of dough from composite wheat with amaranth, quinoa, lupine, hemp, teff and chia. Non-traditional seeds can be described as the nutritional components due to high content of protein, soluble fibre, beta-glucan and resistant starch. Weakening of dough gluten network described by means of farinograph, extensigraph and mixolab depended on type and level of fortification. Higher changes of viscous behaviour according to amylograph curve were causedamaranth and teff additions.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník konference Ingrovy dny 2014

  • ISBN

    978-80-7375-944-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    1-5

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Konference Ingrovy dny 2014

  • Datum konání akce

    5. 3. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku