Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Reologické charakteristiky kompozitní směsi pšenice/ječmen/chia

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899292" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43899292 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Reologické charakteristiky kompozitní směsi pšenice/ječmen/chia

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Třísložkové kompozitní mouky byly vytvořeny z hladkých mouk pšeničné a ječné (70:30) a 2 celozrnných chia mouk (5 a 10 %). Charakteristiky mouky a směsí byly testovány na farinografu, extenzografu a amylografu a pekařským pokusem. Reologické vlastnosti těsta byly oběma alternativními moukami oslabeny, zatímco viskozita suspenzí rostla. Pečivo s ječmenem dosáhlo nižšího objemu a horšího tvaru, přídavek chia negativní změnu prohloubil. Mezi výrobky s celozrnnými CH1 nebo CH2 nebyl zjištěn významný rozdíl.

  • Název v anglickém jazyce

    Rheological characteristics of composite blend wheat/barely/chia

  • Popis výsledku anglicky

    Tri-composite flour was mixed from wheat and barley fine flour (70:30) with 5 or 10% addition of two chia wholemeals. Characteristics of flour and composites were tested by using farinograph, extensigraph and amylograph proofs and within laboratory baking test. Addition of both altzernative materials weakened dough rheological properties, while suspension viscosity of blends augmented. Bread containing barley reached lower volume than standard, chia additions intensified that negative change. Comparingproducts with wholemeals CH1 and CH2, no significant difference was not found.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník konference XLIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-903-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    19-22

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    26. 5. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku