Trends and development of technological procedures in the sugar industry during last twenty years
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899299" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43899299 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Trends and development of technological procedures in the sugar industry during last twenty years
Popis výsledku v původním jazyce
This paper describes a development of various procedures and technological steps in sugar beet processing, sugar production and waste treatment in sugar plants during last twenty years including follow-up trends and disciplines. The main features of newtrends are complex processing of raw materials, implementation of non-waste technologies, re-use and purification of waste waters with anaerobic treatment to produce biogas and optimal use of heat in the technological process including connected agricultural applications. New technological procedures are based on limitation of demanding thermal processes and replacement of chemical processes by physical ones which reduce negative impact on the environment, e.g. a substitution of chemical purification (carbonatation) by membrane or adsorption techniques, or minimising of waste industrial gases including gas compounds responsible for typical odour. Authors also present an example of technological scheme which connect and combine sugar tec
Název v anglickém jazyce
Trends and development of technological procedures in the sugar industry during last twenty years
Popis výsledku anglicky
This paper describes a development of various procedures and technological steps in sugar beet processing, sugar production and waste treatment in sugar plants during last twenty years including follow-up trends and disciplines. The main features of newtrends are complex processing of raw materials, implementation of non-waste technologies, re-use and purification of waste waters with anaerobic treatment to produce biogas and optimal use of heat in the technological process including connected agricultural applications. New technological procedures are based on limitation of demanding thermal processes and replacement of chemical processes by physical ones which reduce negative impact on the environment, e.g. a substitution of chemical purification (carbonatation) by membrane or adsorption techniques, or minimising of waste industrial gases including gas compounds responsible for typical odour. Authors also present an example of technological scheme which connect and combine sugar tec
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 21st International Congress of Chemical and Process Engineering CHISA 2014
ISBN
978-80-02-02555-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
1
Název nakladatele
Česká společnost chemického inženýrství
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
23. 8. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—