Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Trends and development of technological procedures in the sugar industry during last twenty years

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899299" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43899299 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Trends and development of technological procedures in the sugar industry during last twenty years

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper describes a development of various procedures and technological steps in sugar beet processing, sugar production and waste treatment in sugar plants during last twenty years including follow-up trends and disciplines. The main features of newtrends are complex processing of raw materials, implementation of non-waste technologies, re-use and purification of waste waters with anaerobic treatment to produce biogas and optimal use of heat in the technological process including connected agricultural applications. New technological procedures are based on limitation of demanding thermal processes and replacement of chemical processes by physical ones which reduce negative impact on the environment, e.g. a substitution of chemical purification (carbonatation) by membrane or adsorption techniques, or minimising of waste industrial gases including gas compounds responsible for typical odour. Authors also present an example of technological scheme which connect and combine sugar tec

  • Název v anglickém jazyce

    Trends and development of technological procedures in the sugar industry during last twenty years

  • Popis výsledku anglicky

    This paper describes a development of various procedures and technological steps in sugar beet processing, sugar production and waste treatment in sugar plants during last twenty years including follow-up trends and disciplines. The main features of newtrends are complex processing of raw materials, implementation of non-waste technologies, re-use and purification of waste waters with anaerobic treatment to produce biogas and optimal use of heat in the technological process including connected agricultural applications. New technological procedures are based on limitation of demanding thermal processes and replacement of chemical processes by physical ones which reduce negative impact on the environment, e.g. a substitution of chemical purification (carbonatation) by membrane or adsorption techniques, or minimising of waste industrial gases including gas compounds responsible for typical odour. Authors also present an example of technological scheme which connect and combine sugar tec

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 21st International Congress of Chemical and Process Engineering CHISA 2014

  • ISBN

    978-80-02-02555-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    1

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemického inženýrství

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    23. 8. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku